Over ons

dit is hibex

Al meer dan honderd jaar wordt er in Groningen aan het Aduarderdiep in Hoogkerk prefab beton geproduceerd. Sinds 1983 zijn wij een zelfstandig bedrijf en sinds 2015 staat het bedrijf onder leiding van de huidige eigenaar, Michael Hermes. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met ongeveer vijftig vaste medewerkers en een totaal team van circa 70 collega’s. Met dit team maken we betonnen prefab oplossingen voor projecten in binnen- en buitenland.

Ons bedrijf

 

Achter de op het oog smalle ingang van het kantoor bevindt zich de productielocatie van Hibex die ongeveer 5,5 hectare beslaat. De ligging van het bedrijf is vanuit het verleden een logische keuze. Zo worden grondstoffen aangevoerd over het water en gelost op onze eigen kade. Het terrein bevindt zich op slechts enkele honderden meters van de oprit van de A7. Ideale ligging om de elementen middels vrachtwagens door heel Nederland (en ver daarbuiten) te leveren.

 

De productielocatie van Hibex is, hoewel wat ouder, bij uitstek geschikt voor de productie van hoogwaardige, op maat gemaakte, prefab betonelementen. De korte banen en de hoge kraanintensiteit zorgen voor een enorme flexibiliteit.  Onze betoncentrale wordt door twintig dagbunkers rechtstreeks gevoed wordt en dit zorgt ervoor dat mengsels in elke mogelijke samenstelling dagelijks gestort worden.

Op het terrein van Hibex vindt buiten de betonproductie ook de productie van de prefab wapeningsnetten plaats. Daarnaast hebben we een inhouse modelmakerij die verantwoordelijk is voor de productie van de mallen waarin gestort wordt. Zo zijn alle benodigde specialisten binnen Hibex dagelijks samen bezig om een mooi eindproduct te leveren.

dit doet hibex

De architectonische prefab betonnen bouwelementen die we maken zijn alles behalve grijs. Op basis van ambachtelijke kennis en ervaring maken we deze betonnen elementen van eenvoudig tot zeer gecompliceerd. Zo maken we:

Deze op maat gemaakte oplossingen bieden wij in de meest diverse uitvoeringen, vormen en kleuren aan, waarbij vele afwerkingen mogelijk zijn. Daarin zijn we extreem flexibel en denken we actief en creatief mee met onze opdrachtgevers. Om zo op het gebied van behoefte, prijs, tijd en kwaliteit het meest geschikte op maat gemaakte antwoord te bieden.

Achter de schermen