Tonkensstraat – Groningen

8 maisonnettes en 100 appartementen aan de zuidoostkant van Groningen stad

Tonkensstraat in Groningen

Het Europapark in Groningen is vooral bekend van het FC Groningen stadion, maar inmiddels wordt in deze jonge buurt aan de zuidoostkant van Groningen volop gebouwd. Het wordt meer ontwikkeld als gemengd stedelijk gebied en als toevoeging heeft Nijestee opdracht gegeven voor een woongebouw met 8 maisonnettes en 100 appartementen aan de Tonkensstraat op het Europapark.

Dit project kenmerkt zich door een aantal bijzondere features; de grote balkons inclusief afgewerkte borstwering zijn in één keer geproduceerd en de elementen zijn enkel in de vlakken die in het directe vooraanzicht zichtbaar zijn, gestraald.

Voor de Tonkensstraat is er naar ontwerp van korthtielens architecten een custom designed betonmengsel en custom made reliëf gemaakt. Door het reliëf en de lichtinval lijkt de kleur van de elementen elke keer weer anders wat een levendige en speelse gevel creëert.

Architect: korthtielens architecten
Aannemer en opdrachtgever:  Janssen de Jong Bouw
Verwachte oplevering:  2025
Geleverde producten: balkons, borstweringen, (keer)wanden, plantenbakken en hellingbaanbekleding in hetzelfde reliëf en met dezelfde afwerking

Deel dit bericht: