Woontoren Westpoint – Tilburg

Een woontoren aan de Ringbaan-West.

Woontoren Westpoint te Tilburg

De woontoren van Westpoint is 142 meter hoog en telt 44 woonverdiepingen met in totaal 156 appartementen.  In de architectuur is een abstracte verschijningsvorm nagestreefd met een transparante gevel in de richting van en naar de stad. Deze gevels zijn voorzien van een betonnen raatstructuur, zodat het wonen zich pas in een tweede laag manifesteert. Een kunsttoepassing in de vorm van kleur op de neggekanten maakt het gebouw tot drager van een enorm schilderij. De andere gevels zijn van donker beton en geperforeerd met een patroon van vierkante ramen.

Voor project Westpoint produceerde Hibex zonnescherm elementen, enkelschalige kopgevelelementen, sandwich gevelelementen, balkonplaten en dakranden. De gevelelementen zijn uitgevoerd in antracietkleurig beton en hebben een rotsachtig uiterlijk door het gebruik van een rubberen matrijs in de mal. De overige elementen zijn in normaal grijs beton gemaakt.

Architect: Van Aken
Aannemer: Ballast Nedam 
Verwachte oplevering: 2004
Geleverde producten: zonnescherm elementen, enkelschalige kopgevelelementen, sandwich gevelelementen, balkonplaten en dakranden. De gevelelementen zijn uitgevoerd in antracietkleurig beton en hebben een rotsachtig uiterlijk door het gebruik van een rubberen matrijs in de mal. De overige elementen zijn in normaal grijs beton gemaakt.

Deel dit bericht: